Dijk & Duin Consort

 


Een heel bijzonder concert staat om 14.10 uur en om 16:15 uur op de agenda in de Grote Kerk op de Markt. Dan treedt het Dijk & Duin Consort op, bestaande uit vier blokfluit muziekdocenten. Drie ervan, Annemiek Husslage, Roosmarie van Dijk en Marianne Hoek studeerden aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Peter Smit studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

In 2006 richtten zij D & DC ( Dijk & Duin Consort) op en speelden ze in de Koogerkerk in Zuid Scharwoude, in het kerkje van Eenigenburg en in de Vredeskerk in Bergen.

Annemiek gaf jarenlang les aan muziekscholen in Haarlem, Heemstede, Zandvoort, maar ook privé. Ze speelde in onder andere het blokfluitkwartet ‘Holland Sweet Wood’.

Marianne werd na haar afstuderen blokfluitdocent en coördinator bij muziekschool Ouder-Amstel. Naast D & DC vormt ze een duo met organist Frank van Wijk.

Roosmarie studeerde naast blokfluit ook clavecimbel, piano en zang. Zij is naast haar blokfluitpraktijk ook organiste in het klooster van de Ursulinen van Bergen.

Peter studeerde naast blokfluit ook hobo en electronisch compositie. Naast blokfluitdocent heeft hij projecten gedaan als componist/elektronicus met onder andere ‘Slagwerkgroep Den Haag’. Hij was blokfluitist in het Nieuwegeins Barokorkest ‘Bagatelle’. Hij werkte voor radio, televisie, Holland Festival. Hij treedt op in België, Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Terug